7 квітня відзначають Всесвітній день здоров'я, який було започатковано на честь створення, а точніше – прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у 1948 році. Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.
Тож до Всесвітнього дня здоров'я учителька фізичної культури Тесленко І.В. провела ранкову зарядку з учнями початкової школи. Сором'язливо долучались і старшокласники.
Протягом тижня на уроках образотворчого мистецтва також говорили про здорове харчування, адже малювали фрукти та овочі. Також на групі подовженого дня другокласники розмалювали малюнки на окремих аркушах, а тоді створили один спільний плакат.
До Всесвітнього дня здоров'я у 5-А класі Казаріна Е.І., учителька предмету "Здоров‘я, безпека, добробут," провела вікторину. Команди відповідали на запитання, розгадували кросворди та складали речення із літер, які стосуються здорового способу життя.
Здорове харчування, фізична активність, відсутність хвороб - усе це важливо для здоров'я людини. Але варто піклуватись і про психологічне здоров'я.
Тож, Шварц О.В., психолог ліцею, розібрала разом з учнями 11-их класів фактори, від яких залежить здоров’я людини, говорили про цілісність здоров’я, про стрес - як природну реакцію, яка спонукає нас долати виклики в нашому житті, розглянули види стресу - еустрес та дистрес, як дбати про своє ментальне здоров’я, профілактика стресового стану. Для випускників така інформація надзвичайно потрібна, адже попереду складання НМТ та вступ у вищі навчальні заклади. Цього разу говорили про теорію, а на наступних зустрічах Оксана Вікторівна розповість як легше подолати стрес, а також пропрацюють разом різноманітні техніки його подолання.
   
 
 
 
 
 
 
 
 


Напишіть нам