Підлітковий вік - період суттєвих психологічних змін, розвитку інтелектуальної та емоційної сфер, появи нових потреб і можливостей, формування характеру й особистої системи цінностей.
Пік кризи підліткового віку 13 -14 років, тому щороку проводиться групове дослідження ідентифікації типів акцентуацій характеру підлітків. За алгоритмом після проведеного опитування проходить групове та індивідуальне консультування класних керівників, надаються рекомендації щодо роботи з учнями у яких переважає певний тип акцентуації.
Результати групових досліджень батьки можуть дізнатися індивідуально, звернувшись до класного керівника та шкільного психолога.
За цими посиланнями ви можете ознайомитися з основними типами акцентуацій характеру підлітків та рекомендаційною інформацією щодо ефективної навчальної та виховної взаємодії з учнями даної вікової категорії.

Акцентуації характеру підлітків. Рекомендації психолога Базові характеристики типів акцентуацій характеру. Психологія підліткового віку (презентація)

  

Напишіть нам