Ні не забудемо! Пам'ятаймо, що зимою 1932-1933 років помирало в Україні 17 чоловік на хвилину, 25 тисяч щодня. За 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення.

      Про штучний голодомор, як один із найжахливіших способів нищення народу свідчать спогади зібрані в книгах про цю страшну трагедію.

     27 листопада в нашому закладі пройшли заходи щодо вшанування пам'яті жертв голодомору. Учні 11 класу підготували виховний захід для учнів 9-Б класу разом з вчителем історії Маровтій Г.І. Хвилиною мовчання розпочалося вшанування пам'яті загиблих. Говорили про хронологію подій репресій 1932-1933 років, розповідали про те, як відбирали останні харчі в селян. Протягом заходу неодноразово переглядали фрагменти документальних фільмів про ці страшні події. 

  

       Бескід Алла Леонтіївна, бібліотекар закладу, підготувала виховний захід з учнями 6-Б та 6-В класів. Говорили про голод 30-их років. Дівчата і хлопці цитували слова дітей тих часів. Під час заходу передали з рук в руки свічку пам'яті, яку запалюють кожного року в четверту суботу листопада.

  

      Цього року активісти учнівського самоврядування створили ролик "Свічка пам'яті", яким закликають запалити свічку вдома 28 листопада о 16.00.

 

 

Напишіть нам